Blunder en Co op pad

Op veler verzoek het verslag van Blunder & Co op de eerste les agility voor beginners bij Happy Dog Barneveld.

Vooraf hadden Paddy en ik geoefend met fietsen met fietskar. Dat ging prima. Paddy keek om zich heen en was rustig. Terwijl ik op de Haarweg fietste zag ik uit mijn ooghoek een blonde Cairn mee rennen. Ik dacht dat het Paddy zijn zus Liz was. Niet slim, want Liz was loops … Gestopt natuurlijk. Toen ik achterom keek zag ik dat mijn karretje leeg was ….. Paddy blijkt ritssluitingen open te kunnen maken. Gisteren dus de eerste les, op tijd vertrokken. Paddy vast in de kar en ritssluitingen verzegeld. Niks geen net opgevoede Paddington, luid gillend en schreeuwend naar de training gefietst. Daar aangekomen zag hij onmiddellijk wat er te doen was. helemaal blij. Alle pups van de puppycursus vond hij ook heel leuk. Toen het tijd was voor de les hebben we eerst maar eens goed gekeken hoe het moest. Paddy snapte het. Dat wil zeggen Co deed het uitstekend. Blunder liep hindernis na hindernis eraf. Moet leren dat die braces om mijn benen uitsteken.

Door de rechte tunnel ging ook prima. De grote tunnel in een bocht lukte ook, toen het donker werd vond Paddington dat toch wat minder maar met hulp van de instructeur ging het ook goed. Blunder was stomverbaasd toen Co de slalom deed of hij dat vaker gedaan had. OK, bifi worstje zat in de hand van Blunder maar het ging vanzelf. Insiders weten dat Hovawart Hiske destijds in Rotterdam na 40 lessen nog niet doorhad wat de bedoeling was (of er gewoon geen zin in had). Blij met Paddington, blij met de instructeur, geen enkele druk, gewoon plezier met de hond. Co heeft bijgetekend voor de komende 10 lessen. Blunder mag mee.

N.B. De foto’s zijn niet van gisteravond maar van vorig jaar toen Paddington als mascotte van de dag van de hond bij verschillende verenigingen op bezoek geweest is.

Foto’s Suzanne Verhagen, Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.