Power versus brains

Al lange tijd zijn Paddington en Bobbit de beste vrienden. Eigenlijk kunnen ze niet zonder elkaar. Bobbit trekt zich echt op aan zijn grote voorbeeld Paddington. De verhoudingen tussen beide Cairns zijn duidelijk: Paddy is de baas en Bobbit heeft zich te schikken naar zijn wensen. Als Bob water drinkt op het moment dat Paddy daar net trek in heeft, zet Bobbit netjes een paar stapjes achteruit. Soms komt het voor dat Bobbit blijkbaar de heerschappij van Paddy ondermijnt. Dat moet Bob dan onmiddellijk bezuren. Hij wordt door Paddington op zijn rug gelegd en Paddy staat er luid dreigend en grommend boven. Bobbit schreeuwt het uit en sluipt dan weg. De eerste keren schrokken we ervan maar Bobbit is nog nooit een haar gekrenkt door Paddy en de heren gaan telkens weer over tot de orde van de dag alsof er niets aan de hand was.

Bobbit
Bobbit, foto Karin Vogt


Waar Paddington het van kracht moet hebben zal Bobbit zijn hersenen moeten laten werken. Beide reuen zitten overdag het liefst buiten, konijntjes spotten, hazen weg blaffen, eekhoorntjes de bomen in jagen. Omdat Paddington over elk hek heen springt of klautert hebben we de oude kennels van mijn schoonmoeder in gebruik genomen. Van drie kennels is een grote omheinde plek gemaakt waar aan alle zijden gaas van 30 cm dwars overheen gespannen is, anti-escape room voor Paddy. Sterke Paddy heeft in het verleden geleerd dat hij als hij maar hoog genoeg springt over alle hekken komt. Hij blijft dus proberen uit zijn anti-escape room te ontsnappen maar stoot keer op keer zijn hoofd aan het schuine gaas. Komt blijkbaar niet op het idee naar andere manieren van ontsnappen te zoeken.

Bobbit daarentegen is meer van het denken in creatieve ontsnapppingsmethoden. Hij weet dat hij nooit over een hek heen zal kunnen springen of klimmen. Hij zoekt/vindt/maakt kleine gaatjes in het gaas, graaft gaas uit, wrikt geduldig uren aan de oude kenneldeurtjes en op een gegeven ogenblik……. weg is Bobbit terwijl Paddington het nakijken heeft. Denk nu niet dat Paddington het besef heeft om het voorbeeld van Bobbit te volgen. Nee, hij blijft springend proberen te verdwijnen en heeft de hoop nog steeds niet opgegeven dat dit hem ooit zal lukken………

Paddington
Paddington

Wie niet sterk is moet slim zijn!