Shownieuws 2019

Het showjaar 2019 was weer een jaar, waar we met tevredenheid op terugkijken.

Mouscron

We startten dit jaar, zoals vaak, in Mouscron. Gwenn behaalde daar het CAC en CACIB, Nacho won het reserve CAC en reserve CACIB, Sweep (net uit Engeland aangekomen) deed haar uiterste best en werd beste Cairn baby. Dutch toonde zich van zijn allerbeste zijde en werd Best Veteran in Show. Dat hebben we met Anne-Mie en Guy en heerlijk eten gevierd.

Daarna vertrok Nacho voor zijn lange reis naar Amerika, hij ging een paar maanden logeren bij zijn fokster om in de USA geshowd te worden. Hij won op de shows van de Lancaster Kennel Club, de York Kennel Club, Shawnee Kennel Club, Wilmington Kennel Club en Bucks County Kennel Club. Bij Dalaware Kennel Club, Old Domion Kennel Club of North Virgina, de eerste show van Wilmington Kennel Club en Garden States All Terrier Club was hij Reserve Winners dog. Binnen 2 maanden was hij Amerikaans Kampioen. In juni kwam hij terug naar Nederland, op tijd om mee te doen aan de rondreis door zuidoost Europa.

Zwolle

De dubbelshow in Zwolle gaf mooie resultaten. De eerste dag won Gwenn het CAC, CACIB en werd beste van het ras en bovendien geselecteerd bij de beste 6 Terriers.
Jazz won haar derde punt voor het Jeugdkampioenschap en is nu Nederlands Jeugkampioen. Paddington zette een flinke stap naar het Nederlands Kampioenschap door op zaterdag het CAC en CACIB te winnen en op zondag het reserve CAC en reserve CACIB.

Goes

We waren weer in Goes met de Cairns. Op zaterdag behaalde Gwenn het CAC en CACIB, en Paddington won het reserve CAC en reserve CACIB. Hiermee werd hij Nederlands Kampioen.

Gent

De volgende stop was Gent. Hier won Gwenn het CAC en CACIB en werd beste van het ras. Jazz eindige achter Gwenn met het reserve CAC en reserve CACIB. Kenzi won in Gent haar laatste veteranenpunt en is nu ook Belgisch Veteranenkampioen. Paddington won op de eerste dag in Genk het CAC en CACIB en de tweede dag het reserve CAC en reserve CACIB. Nibb-it mocht ook eens een keer mee. Zij won beide dagen de jeugdklas dus 2 punten voor het jeugdkampioenschap.

Lommel

Lommel was weer een dag met een gouden randje. Onder keurmeester Goran Gladic won Paddington het CAC en werd daarmee Belgisch Kampioen, Jazz kreeg het reserve CAC en Nibb-it werd door het winnen van de jeugdklas Belgisch Jeugdkampioen. Dutch mocht weer eens mee, hij werd beste van het ras en alweer Best Veteran in Show.

Jongehonden- en Veteranendag Nederlandse Cairn Terrier Club

Tijdens het Cairnweekend van de NCTC deden onze oudjes en de jonkies mee aan deze gezellige dag. Ellis werd beste pup, Dutch beste veteraan van het ras, terwijl zijn grootmoeder Gimmick beste veteraan teef werd. Jazz werd beste jonge hond en Nibb-it had vooral heel erg veel plezier.

Balkan

En toen kwam de zomervakantie, Jazz, Gwenn en Nacho mochten mee op reis. Resultaten waren prima: Gwenn mag zich nu Bulgaars, Balkan en Servisch Kampioen noemen. Ze werd in Kavarna, Bulgarije, 2 keer derde in de Terriergroep. Een keer met mij, de andere keer met een Bulgaarse junior handler. Met het behalen van een CACIB in Kavarna was ook de Internationale Kampioenstitel voor Gwenn een feit.
Jazz kwam thuis met de titels Bulgaars, Montenegro en Servisch Kampioen.
Nacho wilde niet onderdoen en werd Bulgaars, Balkan en Servisch Kampioen. Ook hij scoorde het laatste CACIB voor zijn titel Internationaal Kampioen.
Nacho deed ook mee aan de junior handling, met zijn handler wonnen ze deze klas. In Darosava, in Servië werd Nacho derde in de Terriergroep.

Rotterdam

Na thuiskomst volgde Rotterdam. Voor Gwenn een belangrijke show, het was de eerste waar ze, nadat ze 27 maanden oud was, Nederlands Kampioen kon worden en ze deed het! Met het CAC en CACIB verkreeg ze deze titel.

Mechelen

Op de show in Mechelen won Jazz het CAC en CACIB.

Splinterhill's Cairn Jazz

Kampioenschapsclubmatch

Dutch was weer in vorm en won vanuit de veteranenklas op 11 jarige leeftijd het reserve CAC (en beste veteraan van de show).

Splinterhill's
Spolinterhill’s Dutch Gold samen met zijn dochter Marie’s Magic Qualitystreet Orange Cream, beste koppel op de kampioenschapsclubmatch

Kortrijk

In Kortrijk was het reserve CAC en reserve CACIB voor Gwenn. Ellis won de jeugdklas, dus het eerste punt voor haar Belgische Jeugdkampioenschap was binnen.

Winner

Op de Winner herhaalde Dutch zijn stunt van de KCM, ook hier beste veteraan en reserve CAC. Voor de vierde maal op rij werd hij Veteranenwinner.

Brussel

Brussel was de hekkesluiter van 2019: Elllis won hier het tweede jeugdpunt en de titel Belgian Junior Winner.

Jaarprijzen Nederlandse Cairn Terrier Club

Op de ALV 2019 werden de kampioensborden en de jaarbekers uitgereikt. Kampioensborden waren er voor de Veteranenkampioenen Splinterhill’s Kyle Rhea en Splinterhill’s Jingle Bells en voor de Jeugdkampioen Marie’s Magic Qualitystreet Orange Cream.
Ook bij de jaarbekers deden de honden het goed. Splinterhill’s Dutch Gold werd als veteraan Beste Reu 2018 op Nederlandse shows. In de top 10 stonden Caledonian Dutch Penny of Wolfpit op de zesde plaats en Splinterhill’s What Next op de tiende plaats.
Bij de teven eindigde Marie’s Magic Qualitystreet Orange Cream op de tweede plaats voor de Nederlandse shows. Dutch mocht ook de beker voor beste zelfgefokte reu 2018 in ontvangst nemen.
Team Splinterhill is natuurlijk in 2018 actief in het buitenland geweest. dat resulteerde in de volgende plaatsingen in de top 3 van buitenlandse showresultaten: Caledonian Dutch Penny of Wolfpit eerste bij de reuen, Marie’s Magic Qualitystreet Orange Cream eerste bij de teven met Splinterhill’s Imp of Mischief als runner up.

Hond van het jaar show

Omdat Dutch het voorafgaande jaar Clubwinaar was geworden (2018) mocht hij voor de derde keer deelnemen aan de Hond van het Jaarshow, die in januari 2019 plaatsvond in de Flint in Amersfoort. Een geweldige ervaring om daar tussen al die prachtige Terriers in de groep te mogen staan en met mijn grote rode vriend over de catwalk te mogen lopen. Met een veteraan van 11 jaar oud mag je echt geen hoop hebben om in een dergelijke groep geselecteerd te worden. En toch gebeurde dat, Dutch kwam in die selectie van de 6 Terriers. Heel bijzonder!

Cairn Terrier Splinterhill's Dutch Gold
Met de mooie grote rozet