Shownieuws 2018

Met veel plezier kijken we uit naar het showjaar 2019. Nacho, Gwenn en Jazz gaan er vol voor en hun team zal worden aangevuld met Nibb-it, Sweep en Ellis. De motivatie is weer terug

De Balkan

In 2018 hebben de Splinterhill Cairn Terriers weer veel shows in binnen- en buitenland bezocht. De voorjaarsvakantie hebben we ook dit jaar weer doorgebracht in Zuidoost Europa, gecombineerd met diverse hondenshows. Met veel plezier hebben Lot, Nacho en Gwenn zich geshowd in Kroatië, Montenegro en Macedonië. Nacho behaalde de titels Montenegro Champion, Macedonia Champion, Grand Champion of Montenegro en Grand Champion of Macedonia. Hij won ook 7 Kroatische CAC’s maar was te jong om de titel Kroatisch Kampioen te krijgen. Ook heeft hij ruim voldoende CACIB’s gewonnen (10 stuks in 3 landen) voor zijn internationale kampioenstitel maar ook hiervoor was hij nog te jong. Gwenn mocht mee in de jeugdklas en zij kwam thuis met drie titels: Kroatisch Jeugdkampioen, Montenegro Jeugdkampioen en Macedonia Jeugdkampioen. Veteraan Lot heeft haar beste beentje voorgezet: in Kroatië en Montenegro was ze ingeschreven in de veteranenklas omdat ze al Kampioen in Kroatië en Montenegro is. Zij won dit jaar de titels Kroatisch Veteranen Kampioen en Montenegro Veteranen Kampioen. In Dubrovnik werd ze twee keer reserve best veteran in show. In Zadar eindigde ze een keer op derde plaats. In Macedonië was Lot nog nooit geweest, daarom hadden we haar in de kampioensklas ingeschreven. Beide dagen in Gevgelija behaalde Lot het CAC en CACIB en werd beste van het ras. Daarmee is ze nu ook Champion en Grand Champion of Macedonia. De laatste dag in Macedonië had nog een verrassing voor ons: Lot werd reserve in de Terriergroep!

Dutch

Dutch won ook in 2018 vele Veteranen CAC’s in Nederland en België. Zijn hoogtepunten:

  • op 20 juni werd Dutch beste veteraan van de show in Genk. Zoals altijd had Dutch weer een geweldige dag. Showen blijft zijn lust en zijn leven. Een paar maanden later in Bleiswijk was hij de runner up in de veteranen eindkeuring.
  • een heel bijzondere dag voor Dutch was de kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club. Voor deze dag waren 105 Cairns ingeschreven. Rasspecialiste Margaret Shopland uit Engeland koos Dutch uit al deze mooie honden tot beste van de dag. Hij won daarmee de grote wisselbeker, de titel Clubwinnaar 2018 en de Lochnagar trofee voor de beste zelfgefokte hond van de dag. Ook in 2012 was hij de beste van de kampioenschapsclubmatch, heel speciaal dat hij dat op bijna 11 jarige leeftijd kon herhalen!
  • in Kortrijk werd hij op 1 dag twee keer beste van het ras, zowel op de Interra show als op de eerste dag van de Eurodogshow.
Splinterhill's Dutch Gold< Clubwinnaar 2018

Gwenn

Dochter Gwenn ging aan het verzamelen: na haar jeugdtitels in Kroatië, Montenegro en Macedonië volgde al snel de Belgische Jeugdkampioenstitel. De Nederlandse jeugdtitel kostte meer moeite met de grote jeugdklas teven op de afgelopen shows. Uiteindelijk was het rasspecialist Mats Lindborg die haar dat kostbare laatste punt toekende! Intussen heeft Gwenn 5 Belgische CAC’s, 4 Nederlandse CAC’s en 3 CACIB’s behaald, 18 maanden oud.

Cairn Splinterhill Qualitystreet Orange Cream

Jazz

Jazz is nog niet zo vaak mee geweest, maar zij behaalde reeds de Belgische jeugdkampioenstitel en won twee keer de jeugdklas in Nederland (onder Claudia Crezee in Maastricht in een flinke jeugdklas met ook nog eens het reserve CAC en onder de Belgische keurmeester Michele Wauters op de KCM van de Nederlandse Cairn Terrier Club in een klas van maar liefst 16 jeugdteven).

Cairn Splinterhill's Jazz

Nibb-it

Nibb-it rent liever in het bos dan dat ze naar shows gaat. Op de terriershow tijdens de World Dog Show deed ze wel haar best. Ingeschreven in minor puppy class werd ze door keurmeester Gaby van Ruiten als vierde geplaatst bij de eindkeuring van alle minor pups.

Splinterhill's Kit Kat's Chat Wereldshow

Jaarprijzen Nederlandse Cairn Terrier Club

In 2018 waren er weer verschillende jaarprijzen voor onze Cairns (over het showjaar 2017): Kampioensborden voor Nederlands Veteranenkampioen Splinterhill’s Kyle Rhea, voor Nederlands Jeugdkamp. Marie’s Magic Qualitystreet Orange Cream en voor Nederlands Veteranenkamp. Splinterhill’s Jingle Bells. Jaarbekers werden (eveneens over het showjaar 2017) uitgereikt voor Splinterhill’s Dutch Gold en Splinterhill’s What Next,