Shownieuws 2020

Het showjaar 2020 was natuurlijk maar zeer beperkt. Toch waren de Splinterhill Cairns op een aantal shows aanwezig.

Mouscron
We begonnen in januari met Marie’s Magic Qualitystreet Orange Cream, die in Mouscron (België) het CAC en CACIB won. Daarmee werd Praline niet alleen Belgisch Kampioen maar ook Internationaal Kampioen. Splinterhill’s Dutch Gold werd in Mouscron Reserve Best in Show Veteraan.

Genk

Quoymeasson’s Ailsa Pink (Ellis) ging naar de show in Genk en behaalde daar haar laatste jeugdpunt voor de titel Belgisch Jeugdkampioen.

Groningen

In Groningen won zij beide dagen de punten voor het Nederlands Jeugdkampioenschap (29 februari en 1 maart). Daarna was het over en uit met de shows in Nederland, helaas was er voor Ailsa Pink geen mogelijkheid meer om dat zo nodige derde punt te pakken.

Clubmatch Nederlandse Cairn Terrier Club

De clubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club ging nog net door. Splinterhill’s Dutch Gold werd beste veteraan van de clubmatch, Pepper won met 1 Uitmuntend de Openklas en Quoymeasson’s Ailsa Pink werd beste jeugdhond van de clubmatch.

Split

Onze vakantie zou ook dit jaar gecombineerd worden met het bezoek aan hondenshows in het verre buitenland. Door de corona crisis en het op oranje springen van de diverse landen moesten we keer op keer ons programma aanpassen. Uiteindelijk kwamen we terecht op de shows in Split (Kroatië).  Ellis behaalde daar 2 keer het CAC. Pepper won 3 van de 4 CAC’s, de vierde keurmeester gaf haar een ZG helaas. In Split won Splinterhill’s Dutch Gold op alle 4 de dagen het Veteranen CAC en werd daarmee Kroatisch Veteranen Kampioen. Op de laatste dag werd hij ook nog eens beste van het ras. Split bracht Dutch ook drie plaatsingen in de erering. Hij werd maar liefst 2 keer Best-in-Show Veteraan 2 en 1 maal Best-in-Show Veteraan 3. En vooral heel veel vakantieplezier met de honden.

Debrecen

De volgende stap was Hongarije, te beginnen in Debrecen. Voor Dutch weer succesvol, op alle 4 de showdagen Veteranen CAC en CAC. In de eindkeuringen 2 maal Best-in-Show Veteraan 2 en 2 keer Best-in-Show Veteraan 3.
Door een administratief foutje bleek Ellis niet ingeschreven te zijn maar Pepper won in Debrecen 4 maal het CAC en 3 maal het CACIB. Op de enige CAC show werd ze bovendien beste van het ras. Met het behalen van het eerste CACIB in Debrecen werd Pepper Internationaal Kampioen.

Szilvasvarad

Daarna volgde Szilvasvarad, een van de hele grote shows in Hongarije. Hier deden de honden mee aan 3 CACIB shows en 1 Terriershow. Weer nieuwe belevenissen. Voor Dutch 4 maal het Veteranen CAC en 3 maal het CAC. Twee maal werd hij beste van het ras. Op de Terriershow werd hij bovendien Best Veteran in Show.
Pepper vergaarde in Szilvasvarad 4 CAC’s, 2 CACIB’s en 1 reserve CACIB. Ailsa Pink won eveneens 4 CAC’s, 1 CACIB en 2 reserve CACIB’s. Dit alles was goed voor de Hongaarse Kampioenstitel voor Pepper en Ailsa Pink en de Hongaarse Veteranenkampioenstitel voor Dutch Gold.
Al met al een geweldige vakantie!

Zwolle en Maastricht

Terug in Nederland gingen er nog twee shows door. In Zwolle won Quoymeasson’s Ailsa Pink het reserve CAC. Pepper ging naar Maastricht en behaalde daar op zaterdag het CAC en CACIB en op zondag het reserve CAC en het CACIB.

Jaarprijzen Nederlandse Cairn Terrier Club

In de december werden de kampioensborden uitgereikt die de Nederlandse Cairn Terrier Club beschikbaar stelt voor de Cairns die het afgelopen jaar Nederlands Kampioen, Jeugdkampioen of Veteranenkampioen zijn geworden.
Borden werden uitgereikt aan Pepper voor haar jeugdkampioenschap en aan Splinterhill’s What Next en Marie’s Magic Qualitystreet Orange Cream voor hun Nederlandse Kampioenstitel. Tevens wonnen Dutch, Paddington, Nacho, Gwenn, Jazz en Sweep 1 of meer jaarbekers voor de top 10 competitie Nederlandse shows en/of de top 3 competitie buitenlandse shows.