Shownieuws 2021

Ook het showjaar 2021 wed natuurlijk gekenmerkt door het COVID 19 virus, de meeste shows werden afgelast.

Gelukkig konden wei in onze vakantie ons hart ophalen.  Splinterhill’s Dutch Gold (Dutch), Pepper (Jazz) en Splinterhill’s Kit Kat’s Chat (Nibb-it) vergezelden ons in een tour Zuidoost Europa.

Summer dog show Velika Kladusa:

Splinterhill’s Dutch Gold ging naar deze shows in gezelschap van zijn kleindochter Splinterhill’s Kit Kat’s Chat (Nibb-it) en achterkleindochter Pepper (Jazz).

Nibb-it behaalde 3 x CAC, 1 x CACIB, 1 x BOB en 2 x BOS. Zij kreeg de titels Champion of Beauty of the Federation of Bosnia and Herzegovina and Beauty Champion of Bosnia and Herzegovina.

Jazz won 3 x CAC en 1 x reserve CACIB en neemt 3 titels mee naar huis. De 2 die Nibb-it ook heeft gewonnen en als extra Grand Champion of Bosnia and Herzegovina.

Dutch zelf won op 13,5 jarige leeftijd 3 veteranen CAC’s, werd 2 keer BOB en 1 keer BOS. Hij mag nu 2 titels aan zijn erelijst toevoegen; Veteran Champion of the Federation of Bosnia and Herzegovina en Veteran Champion of Bosnia and Herzegovina. Dutch werd op 2 shows Best Veteran in Show-3.

Een geweldige ervaring.

24 en 25 augustus Summer Cup Tirana:

Dutch: 3 x veteranen CAC en nu Veteran Champion of Albania. Dutch werd op alle drie de shows Best Veteran in Show en won drie reusachtig grote rosetten.

Nibb-it legde beslag op 3 CAC’s en op de CACIB’s op beide IBshows. Daarmee werd ze Champion of Albania en Grand Champion of Albania. Omdat ze al Champion of Bosnia was is Nibb-it nu ook Balkan Champion.

Jazz won 3 CAC’S en 2 reserve CACIB’s. Zij is nu Champion of Albania en Balkan Champion omdat ze al Champion of Montegro en Champion of Bosnia is.

Na 4 dagen Ohrid pearls 2021 nightshows was het tijd om de balans op te maken.

Dutch won 5 veteranen CAC’S, werd 1 keer Best in Show Veteran 3 en 1 keer Best in Show Veteran 2.

Hij is nu ook Veteran Champion of Macedonia.

Jazz kreeg 5 keer het CAC en 4 keer reserve CACIB. Zij is nu Champion of Macedonia, Grand Champion of Macedonia en Balkan Champion of Macedonia.

Het was het weekend van Nibb-it: 5 maal CAC, 4 maal CACIB en 4 maal beste van het ras. Alleen op de Terrier specialty moest ze Dutch voor laten gaan voor beste van het ras. Nibb-it is net als Jazz nu Champion of Macedonia, Grand Champion of Macedonia en Balkan Champion of Macedonia.

Macedonië: prachtig land, lekker weer, aardige mensen heerlijk eten. Fijne tijd hier gehad.

Leuk om kennis te maken met een groep Cairns uit Roemenië!

De winnaar van het weekend in Hongarije (Hodmezovasarhely) is Nibb-it met 3 maal CAC CACIB, 2 keer beste van het ras, triple winner en nieuw Hongaars Kampioen.

Maar misschien toch Dutch eigenlijk wel. De eerste dag had ik het niet door, er werd ook een BOS BIS keuring gedaan in de erering. Daaraan mogen de beste reu of beste teef mee doen die niet beste van het ras zijn geworden, de Best Opposite Sex. Dutch mocht op zaterdag en zondag meedoen en tot onze verbazing won hij beide dagen de BOS Terriergroep, BOS Best in Group dus, BOS BIG. Wij houden het maar op Bosbig, past wel bij hem.

Dracula dogshow weekend in Targu Mures. Weer zo’n gouden weekend.

Dutch won ook in Roemenië de veteranen Champion titel. Op de Interra clubshow werd hij net als 4 jaar terug in België vanuit de veteranenklas beste van het ras en Interra Winner. Op geen van de shows in Targu Mures was een veteranen eindkeuring. We waren er daarom niet op bedacht dat het bij Interra wel zo zou zijn. Ongekamd de ring in met Dutch…… best in Show veteran.

Voor Jazz zijn er rozetten voor Romanian Champion, Gand Champion of Romania en Romanian Champion Cum Laude. Zij won bij de Dracula show het CACIB en daarmee de Crufts qualification, die Nibb-it al in Ohrid behaalde. Op de Interrashow won Jazz de Interra Winner titel.

Nibb-it neemt ook de titel Romanian Champion, Grand Champion of Romania en Romanian Champion Cum Laude mee naar huis.

Na 5 weken showen in 5 landen is het nu tijd om rustig aan naar huis te gaan. 21 shows achter de rug, 21 shows waar of Dutch, of Nibb-it of Jazz beste van het ras werden. Bijzondere dingen gezien, kennis gemaakt met veel mensen, mooie dingen gezien en heerlijk gegeten.

In Nederland konden we nog deelnamen aan 3 shows.

Op de KCM van de Nederlandse Cairn Terrier Club op 27 november werd Splinterhill’s Dutch Gold Beste Veteraan van de show.

Ook de shows in Bleiswijk waren een succes voor Dutch.

Op 6 november werd hij beste veteraan en won het reserve CAC.

Een dag later hetzelfde resultaat maar nu ook best Veteran in Show!