Shownieuws 2022

Gorinchem

Op 4 en 5 juni waren we op de Holland Cup en de Pinkstershow In Gorinchem. Splinterhill’s Rhapsody in Blue was tijdens de Holland Cup beste puppy. No Copyright Iceman werd op zondag beste minor pup en hij werd in de erering geselecteerd bij de beste 6 minor pups van de show. Splinterhill’s Zaza Zinzi zette de eerste stappen op weg naar het Nederlandse Veteranenkampioenschap: zij werd op beide shows beste veteraan en won de titel Holland Cup Veteran Winner.

Wieze

De volgende stop was Wieze, wat deden ze allemaal hun best. No Copyright Iceman showde zich als een volleerd showman naar Reserve Best Minor Puppy in Show. Nog met mijn hoofd in de wolken mocht de beste Cairn puppy de erering in. Splinterhill’s Rhapsody in Blue wilde niet bij Kimi achterblijven. Zij eindigde bij de strijd om beste pup als Reserve Best Puppy in Show. Eerder op de dag had Jack, Splinterhill’s Organized Rebel de jeugdklas reuen gewonnen en is hiermee Belgisch Jeugdkampioen. Het CAC en beste van het ras was voor Marie, Splinterhill’s Miss Marple en het reserve CAC ging naar Splinterhill’s Kit Kat’s Chat, de moeder van Jack.

Gent

8 mei was de tentoonstelling in Gent. Het was het debuut voor No Copyright Iceman, die de dag daarvoor vanuit Helsinki op Schiphol was geland. Waren we nog even bang voor aanpassingsproblemen, het tegendeel bleek waar. Kimi showde zich als een volleerde showhond. Hij kreeg 1 Veelbelovend en werd beste Minor Pup Zo trots op dit kleine mannetje.  

No Copyright Iceman
No Copyright Iceman

Na Kimi kwam Jack in de ring, hij won zijn tweede Belgische jeugdpunt en werd beste Junior. Splinterhill’s Rhapsody in Blue was in de puppyklas ingeschreven: Silver kreeg in haar klas ook 1 Veelbelovend en werd beste Pup. Glenchess Clean Sweep was ook mee, zij won het reserve CAC en reserve CACIB. Omdat het voor Kimi misschien wat te vermoeiend was hebben we niet gewacht op de erekeuringen maar zijn we vroeg naar huis gegaan.

Maneblusserscup in Winksele

Op 18 april gingen we met 4 honden naar de jongehonden en veteranendag in Winksele: de Maneblusserscup. Splinterhill’s Organized Rebel, bekend onder de naam Raff maar nu heet hij Jack, behaalde 1 Uitmuntend en won zijn eerste punt voor de titel Belgisch Jeugdkampioen. Quoymeasson’s Heather Isle kreeg eveneens 1 Uitmuntend met een jeugdpunt. Zij werd tevens Best Opposite sex. Splinterhill’s  Dutch Gold nam vandaag ook in België afscheid onder keurmeester Wim Wellens. In 2009 won Dutch zijn allereerste CAC in de jeugdklas onder meneer Wellens, ik vond het daarom heel mooi om de allerlaatste show van Dutch onder deze keurmeester te plannen. Met zijn ruim 14 jaar kon hij nog steeds meedoen en werd beste van het ras. In de Terrier veteranen-erering eindigde hij als tweede. Star of the day was Silver, Splinterhill’s Rhapsody in Blue. Zij werd beste Cairn pup en aan het eind beste Terrier pup en tot slot ook nog eens Best Puppy In Show! Silver won een rozet groter dan zichzelf en een zak voer die 4 keer zo zwaar was als Silver.

Op de show van K.C. Zeeland won Splinterhill’s Rhapsody in Blue weer beste pup.

Hond van het Jaarshow 2020/2021

Op 2 april organiseerde de Raad van Beheer de Hond van het Jaarshow 2020/2021, voor deze happening moet de hond zich kwalificeren. Omdat Dutch in november 2021 de beste Veteraan van de Internationale show in Bleiswijk was geworden, mocht hij nog een keer schitteren op de Hond van het Jaarshow. Een grote eer voor hem, het was de vierde keer dat hij op dit prestigieuze evenement werd uitgenodigd en aanwezig was. Wij vonden dit een mooi moment om Dutch afscheid te laten nemen van de Nederlandse showring. Hij deed dat met een aantal bevriende Cairn mensen om zich heen en werd verwend met een portret van zichzelf op canvas.

Dogshow Rijnland

Het showjaar 2022 begon voor ons met de tentoonstelling van K.V. Rijnland in Bleiswijk op 26 maart. Het was de eerste show voor onze kleine deugniet Silver, Splinterhill’s Rhapsody in Blue. Silver is een van de 7 pups uit het “oeps nest” van Nacho en Sweep. Silver werd beste pup van het ras en zij werd geselecteerd bij de beste 6  pups van de show. Splinterhill’s Miss Marple  was ook mee en deed het geweldig. Marie showde zich eerst naar de winst in de openklas en daarna won ze het CAC en CACIB.