Shownieuws 2023

Groningen

Omdat Yvo die week naar San Francisco was zijn Jemima en Jorrit met me mee naar Groningen geweest. No Copyright Iceman won zijn eerste punt voor het Nederlands Jeugdkampioenschap en het tweede CACIB-jeugd. Nog 1 CACIB-Jeugd in een derde land te gaan………. Onderweg naar huis even heerlijk gegeten (en nee, niet bij een grote gele M).

Twee nieuwe kampioenen

Na afloop van de CAC/CACIB show in Mouscron konden Kimi en Jazz een kampioenstitel aan hun naam toevoegen.
Onder keurmeester mrs Lisbeth Mach won No Copyright Iceman het laatste punt voor de Belgische Jeugd Kampioenstitel. Hij werd tevens beste van het ras. Pepper had nog 1 CAC in België nodig om Belgisch Kampioen te worden en die won ze (zelfs een dubbel tellend CAC).

Clubmatch K.C. Winterswijk

Op 22 januari was de eerste show van het nieuwe jaar. Na inschrijving van de drie honden op de clubmatch van K.C. Winterswijk bleken mijn hulptroepen verhinderd te zijn. Was lastig maar dankzij behulpzaam ringpersoneel zijn de drie honden geshowd. Een ringcommissaris showde bij Beste van het Ras Praline en dat ging echt heel goed. Geen idee wie ze was maar een stukje goed showwerk! Dank je wel!

Keurmeester Hans van den Berg besloot dat No Copyright Iceman de beste van het ras werd. De jeugdteef, Splinterhill’s Rhapsody in Blue gooide de kont weer eens tegen de krib en kwam niet verder dan 1ZG. In de openklas was Marie’s Magic Qualitystreet Orange Cream ingeschreven, die ook weer eens een dagje mee uit mocht. Praline werd Beste Teef.

Daarna was het wachten op de eindkeuring. Het bijzondere van “niemand kennen” is dat je leuk de keuringen kunt volgen en in gesprek komt met exposanten van andere rassen. Voor mij zaten een meneer en mevrouw en zij vertelden dat ze Mannie en Cindy van Dijken en Marianne Weber (respectievelijk van de kennels van Eskadale en de Twentenaar) goed gekend hadden. Heel grappig. De wereld is maar klein.

In de eindkeuring van groep 3 showde Kimi zich geweldig en had heel veel plezier. Blij en verrast was ik dat Hans van den Berg Kimi uiteindelijk koos tot winnaar van de Terriergroep. Gelukkig was Yvo inmiddels terug in het theater van Winterswijk en dus heb ik een paar foto’s van deze bijzondere dag.