Storm en Bailey, een leven vol avontuur

Storm en Bailey, deel 2

In het eerste deel van de feuilleton Storm en Bailey lieten we iedereen kennismaken met de broertjes. Helaas werd in het nest bij deze twee Cairnpups een levershunt gediagnosticeerd, tot onze schrik en groot verdriet. In het tweede deel nemen we jullie mee in hun avonturen.

Zodra bij de pups een shunt was vastgesteld zijn ze gelijk op dieet gegaan: ze eten nu Royal Canin Hepatic, af en toe aangevuld met eten dat zorgt voor weinig ammoniak in de bloedbaan of kan bijdragen aan een gemakkelijkere afbraak van ammoniak. Tevens krijgen ze Chinese kruiden om hun conditie op peil te houden en de werking van de lever te stimuleren. Het maakt me niet uit hoe het komt maar een wel werkende lever, een leverdieet en toch ook wat lekkere dingen voor ze (klein stukje kip of vis, pompoenpuree, haver, half eitje, biogarde, cottage cheese) zorgen ervoor dat Storm en Bailey nog steeds blakend van gezondheid ogen en zich uitstekend voelen. Inmiddels mogen ze rennen in een groot stuk tuin dat grenst aan onze terrasdeuren en daar ging een wereld voor ze open. Niet meer in een ‘klein’ puppykenneltje maar buiten rennen, graven, spelen, Devil en Silver pesten, ze vinden het prachtig. Ze nemen ook van alles van elkaar en de andere honden over. Prima, natuurlijk. Helaas zijn ook de activiteiten van de kat interessant. Lando de poes klimt overal in en op. Met name Storm heeft dat vol verbazing zitten bekijken. Vervolgens zag ik Storm zitten op het opstapje voor de moeders om de puppyren in de kamer in te komen. Dat gaat nog, maar de volgende stap was dat hij op tweede tree van het keukentrapje zat … En of dat nog niet genoeg was besloot hij dat hij net als de kat wel in de boekenkast kon klauteren tot de derde plank en natuurlijk was de verleiding groot voor hem om maar eens wat leeswerk te verrichten. Omdat we daar al helemaal niet blij mee waren zitten er vanaf het weekend deurtjes voor de boekenkasten.

Die kat overigens is een heel spannend iets voor de pups. In eerste instantie speelden ze er heel leuk mee, nu ze ouder worden hebben ze door dat als ze maar samenwerken ze de kat in een hoekje kunnen drijven zodat de kat geen kans heeft om te ontsnappen. Laatst kreeg ik de schrik van mijn leven. Ik had een amaryllis bol gekregen in een hoge glazen vaas. Die had ik op een lage kast gezet in de kamer. Achter die kast is de keuken waar de ren van Storm en Bailey stond. Met een grote mep gooit de poes die vaas naar beneden die in duizenden stukjes uiteenvalt op de vloer en deels in de ren. Natuurlijk gelijk zoveel mogelijk de glasscherven weggehaald en gezogen, ook in het deel van de ren waar ook een en ander in terecht gekomen was. Toen dat klaar was en geen pup of volwassen Cairn erin getrapt had kon ik gerust ademhalen. Voor even dan ………. Het viel me op dat de pups zo rustig achter hun mandje lagen en ja hoor, de twee broertjes waren broederlijk de amaryllis bol aan het opeten. Gauw opgezocht op internet: die dingen zijn hartstikke giftig. Ik was in alle staten maar Yvo dacht dat afwachten wel kon omdat ze niet heel veel ophadden. Gelukkig gebeurde er niets, die hondjes hebben een engeltje op hun schouder. Kan niet anders.

Na verloop van tijd werd het hoog tijd dat Bailey en Storm naar school konden. Gelukkig konden ze terecht bij de Hondenschool Vallei en Eem in Terschuur waar ze elke woensdagavond naar toe gaan. In eerste instantie horen ze in de ringtraining thuis maar de meelevende juffen van de Hondenschool nemen de twee af en toe apart om ze privé les (lees socialisatie) te geven. Vorige week hadden ze het echt enorm naar hun zin. Eerst mochten ze over een dekzeil lopen. Dat was best een beetje eng de eerste keer maar ze deden het wel. Storm was erover heen en vervolgens draait hij zich om en probeert het zeil mee te slepen. Klein hondje, groot zeil. Lachwekkend.   Vervolgens werd er een rek tevoorschijn gehaald met allemaal plastic flessen. Daar moesten ze doorheen lopen, Storm zag het in eerste instantie niet zo zitten, Bailey wel, die rende er zonder hulp doorheen. Storm daarna natuurlijk ook. Storm was weer heel goed in het lopen over eerst een en daarna twee en drie balanskussens. Appeltje eitje, uiteindelijk ook voor zijn broer. Toen kwam de tunnel, hier ging Bailey vanaf de eerste keer met een noodgang door heen. Storm moest het even bekijken. Voor Bailey werd de tunnel steeds verder uitgerold tot hij de hele lengte -5 of 6 meter- doorholde. Hij vond het prachtig en Storm volgde al snel zijn voorbeeld! Tip voor Storm en Bailey hun nieuwe baas: ga eens kijken of er een behendigheidscursus voor hen is als ze 1 jaar  oud zijn. Tot slot vroeg de juf of ik nog iets speciaals wilde doen. En ja dat wilde ik graag. Ik wilde weten of ze zouden komen als we ze zouden roepen in een manege waar meerdere groepen honden les kregen. En of ze dat deden, in een rechte lijn kwamen ze op ons afrennen. Zo trots op ze……

Gisteren zagen ze Resa weer, de jonge Stabij die de ringtraining volgt samen met Silver. De twee heren vinden Resa erg leuk, ze was voor de eerste keer loops dus dat maakte het nog veel leuker. De eigenaar van Resa heeft een paar foto’s van de relmatties van Resa gemaakt. De pups mochten een kwartiertje meedoen in de puppygroep. Vonden ze natuurlijk ook leuk en daar hebben ze in sneltrein vaart ‘zit’, ‘af’ en ‘naast’ geleerd. We moesten ook in een rij staan, twee rijen tegenover elkaar en dan naar de andere hond toelopen, steeds naar een andere hond (van kleine Teckel tot grote Herder, het maakte Storm en Bailey geen klap uit, was allemaal leuk). Daarna nog eventjes ringtraining.

Inmiddels is de operatiedatum bekend. Op 15 maart worden zowel Storm als Bailey geopereerd. Fijn dat het zo snel gebeuren kan, maar ik zie er wel heel erg tegenop. Het duurt gelukkig nog even…… tot die tijd gaan ze fijn naar school.

Dank aan iedereen voor het meeleven met Bailey en Storm, we stellen dat erg op prijs!