Taart

TAART

Het is 2 dagen na de verhuizing. Overal dozen, overal rommel…….
De meeste Cairndames liggen lui in de kamer op een bank die deels nog geen pootjes heeft, Jingle is in de kamer van de honden achter in het huis bezig, Dutch, Paddy en Bobbit spelen in de tuin achter het huis en Nacho ligt te slapen op de picknickbank in de tuin bij de woonkamer. Het is rustig. Ik ben bezig dozen met serviesgoed uit te pakken, af te wassen en in de kasten te zetten. Opeens ontwaakt Nacho uit zijn sluimertoestand en staat boos boven op de picknickbank te blaffen. De Cairn dames doen natuurlijk gelijk mee. Jingle en de 3 reuen hoor ik niet. Omdat ik er vanuit ga dat Nacho een konijn, haas of muis gespot heeft spreek ik de keffers vermanend toe. Omdat dat niet helpt ga ik maar eens kijken waarom ze zich zo druk maken. Op het pad staat een busje, banketbakker de Soete Suykerbal. Zou hier een warme bakker aan de deur komen? Niet gek! Gewapend met portemonnee dus naar buiten, waar geen bakker te bespeuren is. Alleen een leeg busje.

Vreemde situatie. Ik loop wat verder rond het huis en kom een meneer tegen. Hij zegt: oh, u bent er toch. We hebben nog geen deurbel dus ik had hem helemaal niet gehoord. Hij loopt snel terug en gaat de deur van de achterkamer waar Jingle zit binnen. In no time is hij terug met een chocoladetaart. Zo gaat dat hier ….. maar wat meneer de bakker niet weet is dat de hond die in die kamer zit dol is op gebak, taartjes, koekjes ….. en heel hoog kan springen en klimmen om te krijgen wat ze hebben wil.

Cairn Splinterhill's Jingle Bells

Met dank aan Nacho kunnen wij genieten van de prachtige chocoladetaart en heeft Jingle geen last van buikpijn door de chocolade.